Швеція назвала Росію головною міжнародною загрозою безпеки для країни

Джерело: Reuters

Глава служби безпеки Швеції Шарлотта фон Ессен вважає, що Росія становить основну міжнародну загрозу для безпеки країни, існує також підвищений ризик екстремістського насильства з боку ісламістів і ультраправих.

Вона зауважила, що Росія, а також Китай та Іран, є головними загрозами для Швеції, і вони можуть спільно працювати над зміною поточної системи безпеки.

У серпні минулого року рівень терористичної загрози підвищено до 4 із 3 за п’ятибальною шкалою після інцидентів, коли були спалені Корани, що призвело до провокацій та погроз з боку джихадистських груп.

Згідно з заявою, служба безпеки вважає, що іноземні вороги Швеції можуть використовувати ультраправі та ісламістські групи як посередників для таємної діяльності, що загрожує безпеці.

Керівник оперативного відділу Служби безпеки, Фредрік Галльстрем, наголошує, що через висилку російських шпигунів з Заходу Москва змінює свою тактику і “використовує більш опортуністичні методи”.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.