Росіяни атакували Одещину ракетами Х-22

Джерело: Олег Кіпер/Telegram

Пізно ввечері 22 лютого російські війська випустили ракети Х-22 з Чорного моря в напрямку Одещини. Влада закликала перебувати в укриттях.

Повітряну тривогу у регіоні оголошено о 21:10.

Згодом Повітряні сили повідомили, що зафіксовано пуски ракет Х-22 з Чорного моря в напрямку південних областей.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив про необхідність перебувати у безпечних місцях до відбою повітряної тривоги.

Одещина, дуже прошу всіх, хто ще не в укриттях, пройти до безпечних місць та бути там до відбою повітряної тривоги! Це важливо! – наголосив він.

Зауважимо, росіяни провели модернізацію ракет Х-22 у Х-32. Ворог додав їм точності та збільшив дальність. За словами речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, нині питання у тому скільки росіяни виготовили ракет. Утім те, що вони їх вже застосували — це точно.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький зазначив, що ГУР має інформацію щодо планів і заходів, які здійснювала Росія по модернізації ракет “Оніксів”. Ці ракети росіяни випускають з комплексів “Бастіон”, розташованих в окупованому Криму.

Довідка. Х-22 “Буря” — сімейство радянських надзвукових протикорабельних ракет повітряного базування великої дальності.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.