Вантажівки, БпЛА і шини: Порошенко підготував великий вантаж для 19-ти бригад і батальйонів

Джерело: Петро Порошенко/YouTube

П’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко підготував великий вантаж необхідної техніки та спорядження для 19-ти бригад і батальйонів.

Завтра Петро Порошенко передасть техніку українським військовим на східному фронті. Серед техніки, яка попрямує до воїнів на передову – вантажівки, прально-душові комплекси, партія FPV-дронів та “Мавіків”, шини для “Хамерів” та “Уралів”.

“Ось ці три вантажівки за моєю спиною – це артилерійські вантажівки. У них є гідроплатформа. І вони легко вантажать палети з артилерійськими снарядами”, – зазначив та показав Порошенко.

На фронт також передають три прально-душові комплекси, які виготовляють волонтери ГО “Справа Громад”.

“Минулого тижня ми вийшли на 150 комплексів, а цього вже буде 160. Ми не зупиняємо роботу”, – розповів п’ятий президент України.

За 2 роки повномасштабного вторгнення РФ в Україну Петро Порошенко спрямував на підтримку української армії 4,5 мільярда гривень. А за 10 років ця сума перевищила 8 мільярдів.

Пʼятий президент, якого російська влада вкотре визнала “екстремістом” за фінансування ЗСУ, наголосив, що буде підтримувати українську армію до перемоги України.

“Ви вже чули, що Росія вважає мене “екстремістом” і “терористом”, зокрема, через те, що я допомагаю Збройним силам України в нищенні російської армії. Що ж, визнаю: допомагав, допомагаю і буду допомагати. Знову підготували черговий великий вантаж на фронт”, – сказав Петро Порошенко.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.