Чехія та Польща не розглядають можливість введення військ в Україну

Джерело: Reuters

Прем’єр-міністри Чехії та Польщі заявили, що не розглядають можливість відправлення військ в Україну.

Президент Франції Емманюель Макрон у понеділок, 26 лютого, підняв питання про те, чи європейські країни відправлять війська в Україну.

Відповідаючи на запитання про коментарі Макрона, прем’єр-міністри Чехії Петр Фіала та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск сказали, що їхні уряди не розглядають такого варіанту.

“Я переконаний, що ми повинні розвивати шляхи підтримки, якими ми йдемо після агресії Росії. Я вважаю, що нам не потрібно відкривати якісь інші методи чи шляхи”, – сказав Фіала.

Туск додав: 

“Польща не планує вводити свої війська на територію України. Я думаю, що не варто сьогодні спекулювати, чи будуть обставини, які можуть змінити цю позицію”, – сказав він.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який виступає проти військової допомоги Україні, заявив перед зустріччю з Макроном у Парижі, що кілька членів НАТО та ЄС розглядають можливість відправки військових в Україну на двосторонній основі. За його словами, це призведе до ескалації конфлікту.

Офіційний представник Білого дому заявив у понеділок, що Сполучені Штати та НАТО не планують вводити війська в Україну.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…