Прем’єр Польщі обговорить заборону на агропродукцію з РФ після рішення Латвії

Джерело: Bloomberg

Польща досліджуватиме наслідки рішення Латвії щодо заборони імпорту російських харчових продуктів. Варшава не виключає можливості ухвалення аналогічних заходів, заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Туск планує обговорити це питання сьогодні з протестуючими фермерами, оскільки проблема перевищеної пропозиції та “нерівної” конкуренції пов’язана не лише з торгівлею з Україною, але й з експортом із Росії та Білорусі, сказав вын це під час брифінгу у Варшаві після зустрічі з колегою з Латвії.

Туск та прем’єр-міністрка Латвії Евіка Сіліня домовилися об’єднати зусилля для переконання європейських лідерів в прийнятті заходів щодо імпорту продовольства.

Раніше уряд Латвії заборонив імпорт зерна з території Росії. Країна неодноразово закликала Європейський Союз ухвалити такий самий крок, оскільки всю російську сільськогосподарську продукцію можна замінити українськими товарами.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.