FDA виявило проблеми щодо експериментів на тваринах у Neuralink Ілона Маска

Джерело: Reuters

Інспектори Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) виявили проблеми з веденням записів і контролем якості експериментів на тваринах у компанії Neuralink Ілона Маска.

Візити інспекторів відбулися минулого року з 12 по 22 червня і є  єдиними зареєстрованими перевірками FDA об’єктів Neuralink. 

Зі звітами інспекторів Reuters поділилася компанія з аналізу даних Redica Systems, яка отримує звіти про відповідність FDA.

“Ці проблеми свідчать про недостатню увагу до деталей”, – сказав старший експерт із якості Redica Systems Джеррі Л. Чепмен.

Лабораторні проблеми, виявлені інспекторами FDA, включали відсутність записів калібрування для таких інструментів, як pH-метр, який використовувався в одному з досліджень. В іншому дослідженні сім приладів, включаючи “монітор життєво важливих показників”, не були відкалібровані. 

Згідно з базою даних агентства, FDA не видало свого призначення, яке б вказувало на серйозність проблем, виявлених під час перевірки. Попри те, що виявлені проблеми є серйозними, їх не вважають достатньо значними, щоб виправдати найжорсткішу перевірку FDA, яка спонукає до дій, вважають експерти.

Відомо, що Neuralink проводила експерименти на сотнях тварин, включаючи мавп.

Нагадаємо, що минулого року Neuralink отримала дозвіл FDA на перше випробування імплантату компанії на людях.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.