Джонсон: Конгрес перейде до розгляду допомоги Україні після розв’язання питання бюджету

Джерело: Майк Джонсон у коментарі “Голосу Америки”

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що конгресмени працюватимуть над врегулюванням безпеки кордону та уникненням “шатдауну” – часткової призупинки роботи урядових установ, що може настати у разі, якщо не затвердять бюджет.

Як тільки уряд отримає фінансування, перейдемо до питання про ухвалення допомоги Україні, — запевнив Джонсон.

Раніше спікер блокував розгляд пакету допомоги Україні через “необхідність” розв’язання проблем з південним кордоном США.

Якщо ми вже збираємося виправити все у цьому світі, то повинні спочатку виправити Америку. Це означає дві речі: означає захист кордону і фінансування нашого уряду. І тому цього тижня ми дуже наполегливо працюємо, щоб зробити обидві ці речі, — заявив Джонсон.

Відповідаючи на запитання, як він відреагував на заклик 23 європейських лідерів ухвалити допомогу Україні, спікер зазначив, що Палата представників розглядає усі доступні можливості і повернеться до цього питання, “коли уряд отримає фінансування”.

Зауважимо, 13 лютого, у Сенаті США підтримали пакет допомоги Україні на понад 60 млрд доларів. Водночас Майк Джонсон розкритикував його зазначивши, що може не поставити такий проєкт закону на голосування, оскільки з нього вивели питання щодо безпеки кордонів США і попередив, що може не поставити його на голосування.

Палата представників США відправилась на канікули до 28 лютого, так і не розглянувши проєкт закон про виділення 95 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.