Україна отримає 155-мм артилерійські снаряди, виділені за ініціативи Чехії, – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Україна може отримати перші снаряди протягом кількох тижнів в рамках чеської ініціативи із закупівлі 800 тисяч боєприпасів для України з-за меж ЄС, яку спільно фінансують різні держави.

На Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна виявила 500 тисяч снарядів калібру 155 мм і 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, які можуть доставити в Україну, якщо будуть доступні кошти.

Європейські лідери обговорили пропозицію Чехії, яка передбачає закупівлю боєприпасів у країн за межами регіону. 

Нідерланди погодилися внести в план 100 мільйонів євро (109 мільйонів доларів). Уряд Чехії заявив, що також заручився попередніми зобов’язаннями від Канади та Данії, а також інших країн, які не оголошують.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.