Війська РФ зменшили інтенсивність атак на Куп’янському напрямку

Джерело: речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш в етері телемарафону

Російські війська зменшили інтенсивність атак на Куп’янському напрямку, зокрема поблизу Синьківки на Харківщині.

Євлаш пояснив, що зараз окупанти намагаються закріпитись поблизу Синьківки, оскільки зрозуміли, що штурми не приносять їм жодних результатів.

Щодо Лиманського напрямку, то, за даними речника, війська РФ розпочали там перегрупування та підготовку до нових штурмів.

Він додав, що окупанти перекидають сили до Тернів та Ямполівки (Донецька область), де не полишають спроб прорвати оборону українських військ.

Євлаш повідомив, що на цьому напрямку за добу Сили оборони відбили 12 атак загарбників, ліквідували та поранили 373 окупантів, знищили 76 одиниць техніки ворога.

  • Аналітики ISW прокоментували збиття російських винищувачів на сході України зазначивши, що, імовірно, війська РФ готові ризикувати своєю авіацією задля тактичних просувань.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.