Під завалами багатоповерхівки в Одесі можуть перебувати ще 4 особи

Джерело: ДСНС в Одеській області

Під завалами багатоповерхівки Одеси, у яку 2 березня поцілив російський дрон, можуть перебувати ще 4 особи.

Рятувальники повідомили, що сьогодні до них звернулись 3 людей, які були у списку осіб, що можуть бути під завалами.

“Невеличка така гарна для нас новина, ці люди живі. За інформацією, під завалами можуть бути ще 4 людини”, – мовиться у повідомленні.

Додамо, що станом на ранок 3 березня під завалами будинку виявили тіла 10 загиблих. Серед них – троє дітей. Мовиться про 3-річного Марка, 4-місячного Тимофія та ще одне 8-місячне немовля, яке знайшли під завалами сьогодні вранці.

Що відомо?

Уночі 2 березня війська РФ атакували Одесу ударними безпілотниками, поціливши у 9-поверхівку. Як наслідок – один під’їзд багатоповерхівки повністю зруйновано. Під завалами опинились люди.

Рятувальна операція на місці влучання триває вже понад добу За це час рятувальники виявили тіло 9 загиблих, серед яких двоє дітей.

Серед загиблих троє чоловіків 34, 40 та 54 років, двоє жінок 73 та 31 року, двоє дітей – 3-річний Марк та 4-місячний Тимофій.

Увечері 2 березня та вранці 3 березня рятувальники виявили тіла ще двох жінок. Також сьогодні  вранці виявили тіло 8-місячної дитини.

Ще 8 осіб, серед яких дитина, зазнали поранень.

Сьогодні в Одесі та області оголошено траур за загиблими.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.