Росіяни атакували Одещину ракетою Х-31П: у польоті вона «втратила бойову спроможність»

Джерело: ОК “Південь”

Вдень 3 березня російські війська атакували Одещину ракетою Х-31П з акваторії Чорного моря, проте по дорозі ворожа ціль “втратила бойову спроможність”.

Ворог атакував Одещину. Близько опівдня з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, в напрямку південних районів області випустив ракету Х-31П, — зазначили у повідомленні.

Російська ракета втратила бойову спроможність над морем.

У Силах оборони півдня додали, що росіяни продовжують тактику точкових ракетних ударів, “випробовуючи і розвідуючи системи протиповітряної оборони”.

Зазначимо, уночі 2 березня війська РФ атакували Одесу ударними безпілотниками, поціливши у 9-поверхівку. Як наслідок – один під’їзд багатоповерхівки повністю зруйновано. Під завалами опинились люди. Рятувальна операція на місці влучання триває вже понад добу За це час рятувальники виявили тіло 9 загиблих, серед яких двоє дітей.

Серед загиблих троє чоловіків 34, 40 та 54 років, двоє жінок 73 та 31 року, двоє дітей – 3-річний Марк та 4-місячний Тимофій.

Увечері 2 березня та вранці 3 березня рятувальники виявили тіла ще двох жінок. Також сьогодні  вранці виявили тіло 8-місячної дитини. Ще 8 осіб, серед яких дитина, зазнали поранень.

Сьогодні в Одесі та області оголошено траур за загиблими.

Довідка. Х-31П — базовий варіант протирадіолокаційної ракети з пасивною радіолокацією ГСНЛ112. Ця ракета призначена для знищення РЛС у складі ЗРК великої та середньої дальності, а також для інших РЛС наземного й морського базування різного призначення.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.