В OpenAI відповіли на судовий позов Маска

Джерело: блог OpenAI

OpenAI відповіла на звинувачення Ілона Маска щодо відмови компанії від початкової мети розробки ШІ на користь людства. У своєму блозі технологічний гігант зазначив, що основну увагу було спрямовано на розвиток безпечної та корисної технології, а також поділився деталями співпраці з Маском.

За даними OpenAI, на початку заснування компанії, у 2015 році, гендиректор Сем Альтман і співзасновник Грег Брокман планували залучити $100 млн інвестицій. Проте Маск висловив бажання вкласти значно більшу суму, а саме не менше $1 мільярда, зауважуючи, що він буде покривати решту коштів, якщо інші інвестори не нададуть необхідну суму.

Втім, OpenAI отримала від Маска менше як $45 млн, в той час, як інші донори спрямували понад $90 млн.

Компанія пояснила, що на початку 2017 року дійшла висновку про те, що для створення загального штучного інтелекту (AGI) потрібні величезні обсяги обчислень та фінансових ресурсів.

Ілон Маск пропонував об’єднати OpenAI з Tesla, але компанія відмовилася від пропозиції, оскільки не погодилася з комерційними умовами Маска, які передбачали мажоритарний пакет акцій, посаду генерального директора та контроль над радою директорів.

Незабаром після цього Маск вирішив облишити OpenAI і заявив про намір створити конкурента AGI в межах Tesla.

Компанія висловила сумнів у вчинках Маска, який спочатку надихав їх на більше, а потім залишив їх і створив конкурента, і навіть подав на них до суду, коли їм вдалося досягти значних успіхів без його участі.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.