Військовому РФ, який розстріляв військовополоненого ЗСУ, повідомлено про підозру

Джерело: Служба безпеки України

Російському військовому, який зараз перебуває в українському полоні, повідомили про підозру. За даними слідства, він розстріляв військовополоненого українського захисника.

Фігурант – неодноразово засуджений росіянин Дмитро Курашов зі штурмового загону “Шторм-V” 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, 6 січня 2024 року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого окупанти взяли у полон під час штурму військ РФ.

Як встановило слідство, підозрюваний Курашов щонайменше 3 рази прицільно вистрелив в українського полоненого захисника.

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців.

Під час допиту в СБУ інший полонений окупант “здав” Курашова, а пізніше Служба безпеки зібрала й інші неспростовні докази вини росіянина у вбивстві полоненого бійця ЗСУ.

Слідчі СБУ повідомили Курашову про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством).

Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.

Дослідження, проведене над 30 зразками тампонів 14 різних брендів, показало наявність 16 потенційно токсичних металів, включаючи свинець, миш’як та кадмій.

У неділю, 7 липня, у Франції відбувається другий тур дострокових парламентських виборів. До участі допускаються кандидати, які набрали щонайменше 12,5% голосів зареєстрованих виборців у першому турі.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

У Сполучених Штатах помер 89-річний володар премії “Оскар” Роберт Таун, який, зокрема, написав сценарії для фільмів “Китайський квартал” та “Місія нездійсненна”.