Українські офіцери-викладачі завершили курс підготовки з американськими інструкторами

Джерело: Міноборони

Українські офіцери-викладачі завершили курс підвищення кваліфікації з процесу прийняття військового рішення (Military Decision Making Process, MDMP), який проходив на базі одного з військових навчальних закладів.

До навчання були залучені експерти компанії Sonata Holding LLC, які є ветеранами військової служби Морської піхоти США і добре знаються на використанні зазначеної методики під час планування бою.

Процес MDMP складає сім взаємопов’язаних кроків, які передбачають: аналіз місії, опрацювання варіантів дій, їхнє моделювання, порівняння, визначення, затвердження оптимального варіанту і опрацювання бойового наказу.

Це методика постійного мозкового штурму та делегування повноважень на нижчий рівень військового управління, а також робота штабів як по вертикалі, так і по горизонталі – за принципами довіри, ініціативи і критичного мислення.

Маневрена війна і комбіноване застосування нової технологічної зброї при цьому дозволяють перемагати навіть більшого за чисельністю противника.

“Ми дуже вдячні американським експертам за співпрацю. Реалізація проєкту на базі військових навчальних закладів дозволить максимально широко розповсюдити цей досвід та знання серед майбутніх офіцерів. Ворог намагається тиснути на нас кількістю. Ми ж маємо підвищувати якість підготовки та перемагати розумом і технологіями”, – наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Відповідно до підписаного між Міністерством оборони України і американською компанією меморандуму про співпрацю, протягом 2024 року її експерти проведуть понад десять подібних курсів для викладачів та курсантів військових навчальних закладів, а також навчання для штабів бойових підрозділів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.