«Не можна виключати» присутність британських військ в Україні, – Бен Воллес

Джерело: Sky News

Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що “не можна виключати” введення британських військ в Україну.

В інтерв’ю Times Radio Воллес сказав, що “люди мають усвідомити, наскільки небезпечним є Володимир Путін”, а ще шість років його правління означають “більше небезпеки”.

Відповідаючи на запитання, чи можна розглядати присутність військ НАТО в Україні після того, як президент Франції Емманюель Макрон сказав, що “нічого не можна виключати”, Воллес відповів: 

“Ми повинні використовувати цю фразу: “ми не можемо цього виключати”. Зрештою, частиною стримування є неоднозначність… щоб супротивник здогадувався про те, як далеко ми зайдемо і що будемо робити. Це те, що Путін робить майстерно – він змушує всіх здогадуватися. Важливо, щоб ми ніколи не перекривали шляхи. Це не означає, що ми обов’язково це зробимо, але важливо, щоб люди здогадувалися”.

За його словами, збройні сили на Заході повинні бути “відповідними”. Воллес також порівняв Путіна з Адольфом Гітлером.

“Я думаю, що найкраще – переконатися, що він [Путін] усвідомлює, що ми вважаємо те, що він робить в Україні, дуже серйозним. Я думаю, що президент Путін – і ми щойно побачили це на фіктивних виборах – найближчий до Адольфа Гітлера в цьому поколінні”.

Нагадаємо, що 26 лютого президент Франції Емманюель Макрон заявив, що “не можна виключати відправлення західних військ в Україну”. Проте він зазнав негативної реакції багатьох західних союзників.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.