Масованою атакою на енергетику Росія хотіла досягнути повного блекауту України – Галущенко

Джерело: Міненерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що масованою атакою на енергетику України Росія хотіла досягнути повного блекауту.

“Атака 22 березня була наймасштабнішою за всю історію атак на енергетику. Ворог застосував одночасно понад 150 різних засобів ураження. Це суттєве випробування для енергосистеми. Метою цієї атаки було досягнути масштабного блекауту в державі”, – зазначив міністр.

Герман Галущенко повідомив, що вплив атаки відчули споживачі 12 областей. Найбільше постраждали Харківська, Одеська та Хмельницька області. Відновлювальні роботи тривають, критичну інфраструктуру заживлено в усіх регіонах.

За словами міністра, ситуація на Дніпровській ГЕС наразі складна. Триває усунення наслідків атаки, після чого буде оцінюватися час, потрібний для відновлювальних робіт.

Нагадаємо, що під ранок 22 березня російські окупаційні війська завдали масованого удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основна ціль ворога – об’єкти енергетичної інфраструктури країни.

Також вранці 22 березня війська РФ атакували ракетами Дніпровську гідроелектростанцію у Запорізькій області – найбільшу ГЕС України.

Унаслідок атаки РФ по Дніпровській гідроелектростанції загинула одна людина.

Крім того, внаслідок ракетного удару РФ по ДніпроГЕСу зафіксовано засмічення ґрунтів та витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Читайте також: Підривали німці та НКВС, атакувала РФ: хронологія руйнувань Дніпровської ГЕС

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.