В тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи

Джерело: журналісти проєкту Радіо Свобода “Крим Реалії”

Повідомляють, що в суботу ввечері, 23 березня, в тимчасово окупованому Криму в Севастополі пролунало близько 10 вибухів.

Окупаційний “губернатор” Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що це була “наймасованіша атака за останній час”. 

Развожаєв додав, що внаслідок падіння уламків в місті є постраждалі та руйнування.

“Наші військові відбили атаку на Севастополь. Вона була наймасовішою за останній час. Через попадання осколка ракети до торця будинку на Ялтинській загинув 65-річний севастополець. Усього від осколків сьогодні постраждали 4 людини”, – зазначив він.

Telegram-канал “Кримський вітер” заявив, що підписники повідомляють про “прильоти” і пожежу в Козачій бухті, у місці розташування 810 бригади морської піхоти.

За даними каналу, “дуже сильний” вибух пролунав у районі Балаклави.

Також із посиланням на підписників повідомляють, що “у Севастополі по кораблях приліт, на мисі Фіолент задимлення, в Інкермані стовп диму”.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук написав в Telegram:

“Небо і море одного кольору! Дякую льотчикам та морякам за успішну бойову роботу! Крим – НАШ! Разом – до перемоги!”

  • 26 лютого заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков під час виступу на форумі “26-2-14: Війна почалась у Криму” заявив, що відновлення контролю над Кримом є стратегічним завданням для України.
  • Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов розповів про необхідність продовжувати тиск на ворога, зокрема атакуючи тимчасового окупований Крим із повітря, використовувати морські ударні безпілотники та проводити таємні спецоперації.
  • Супутникові знімки та дані українських партизанів підтверджують, що наприкінці грудня 2023 року Україна потопила російський корвет “Тарантул” поблизу Севастополя.

Федеральний уряд Австрії на Раді міністрів 21 травня оголосить про виплату допомоги у розмірі п’яти мільйонів євро Фонду підтримки енергетики України.

Надвечір 20 травня на території РФ зафіксували зліт одразу шести російських МіГ-31К, що є носіями ракет “Кинджал”. Наразі Україною шириться повітряна тривога.

Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу. Починаючи з 18 липня, повістки до ТЦК матимуть змогу надсилати поштою. 

20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, окресливши у вступному слові головні теми зустрічі.

У березні російські військові авіаударами майже повністю знищили село Козинку, розташоване в Бєлгородській області РФ. Як розповів біженець і парамедик російського походження під псевдонімом “Сталкер”, ЗС РФ зрівняли з землею населений пункт через інформацію про, начебто, знаходження там українських диверсантів.