Жінки відмовляються від гормональної контрацепції через вибух дезінформації – WP

Джерело: The Washington Post

У статті The Washington Post зазначають, що багато жінок відмовляються від гормональної контрацепції через вибух дезінформації в соцмережах.

У виданні зазначають, що в таких соціальних мережах, як TikTok або Instagram є безліч оманливих відео, в яких жінки розповідають про збільшення ваги, депресію, тривогу та навіть безпліддя внаслідок вживання гормональних контрацептивів.

Лікарі кажуть, що спостерігають за дезінформацією про гормональні контрацептиви в Інтернеті, націленої на вразливу демографічну групу: підлітків, які більш схильні вірити тому, що бачать в телефонах.

Фото: Miki Kim для The Washington Post

Хоча лікарі стверджують, що гормональна контрацепція, яка включає протизаплідні таблетки та внутрішньоматкові спіралі (ВМС), є безпечною та ефективною, вони стурбовані, що багато пацієнтів були змушені звертатися за інформацією до некваліфіковані онлайн-спільноти.

“Люди видають себе за експертів із гормональних контрацептивів та говорять про речі, які наука не підтверджує. Я бачу прямі провали цієї дезінформації”, — сказав Майкл Белмонте, акушер-гінеколог округу Колумбія та експерт із планування сім’ї Американського коледжу акушерів та гінекологів (ACOG).

Він каже, що жінки часто приходять на аборти, повіривши в те, що бачать у соціальних мережах про небезпеку гормонального контролю над народжуваністю та ефективність відстеження менструацій для запобігання вагітності. 

У виданні зазначають, що будь-які форми ліків, включаючи гормональні контрацептиви, можуть мати побічні ефекти. 

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів зазначає, що ризик утворення тромбів під час використання протизаплідних таблеток — у 3-9 жінок із 10 000, які приймають таблетки — залишається нижчим, ніж ризик утворення тромбів під час вагітності та в післяпологовому періоді.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.