До українських медзакладів доставлять 73 генератори на випадок блекаутів

Джерело: МОЗ України

До українських лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій, перинатальних центрів та онкологічних диспансерів надійде 73 генератори потужністю 10,8-240 кВТ для безперебійної роботи за умов можливих відключень електроенергії.

Обладнання закуплене у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні”.

Генератори розподілені до Тернопільської, Рівненської, Чернігівської, Харківської, Хмельницької, Волинської, Івано-Франківської, Вінницької, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Житомирської, Львівської областей та міста Києва.

З огляду на постійні атаки та обстріли Росією енергетичної інфраструктури України, забезпечення закладів охорони здоров’я генераторами дасть змогу лікарням працювати безперебійно за будь-яких критичних умов.

Таке обладнання здатне забезпечити повноцінну роботу медзакладів в умовах знеструмлення. Генератори спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу.

Наразі процес постачання обладнання до медзакладів України триває відповідно до актуальних потреб кожної області.

У відомстві зазначили, що для безперебійної роботи медзаклади України мають 11 139 генераторів, які спрацьовуватимуть автоматично у разі надзвичайної ситуації.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.