У Румунії повідомили, що знайшли уламки безпілотника біля кордону з Україною

Джерело: Reuters

У Румунії заявили, що увечері 28 березня виявили фрагменти, схожі на безпілотник, на фермі поблизу річки Дунай і кордону з Україною.

“Увечері 28 березня 2024 року на сільськогосподарських угіддях в Інсула-Маре-а-Брайлей були ідентифіковані фрагменти, які, схоже, походять від літального апарату”, — мовиться у заяві міністерства оборони Румунії.

У відомстві додали, що розслідуванням інциденту займатимуться відповідні служби країни.

Румунія є членом НАТО яке має зобов’язання щодо взаємної оборони, якщо один із його членів зазнає нападу, але Альянс і румунські офіційні особи заявили після подібних інцидентів у минулому, що вони не знайшли доказів будь-якої навмисної атаки, спрямованої на Румунію.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.