Adidas заборонить номер 44 на формі ФРН через «схожість з нацистською символікою»

Джерело: BILD

Спонсор збірної Німеччини з футболу, компанія Adidas, вирішила заборонити номер 44 на формі через “схожість” із символом нацизму.

Все через новий шрифт на формі: зауважується, що нанесений ним на футболку номер “44” має напрочуд схожий вигляд із забороненим нацистським символом. Номер “44” нагадує руну “зіґ”, яка у 30-40-х роках минулого століття служила символікою СС.

Джерело: bild

Гравці не змогли б обрати номер через правила турніру, однак вболівальники мали б можливість замовити собі футболку саме з цим номером. Тому компанія вирішила позбавити їх такої можливості.

Джерело: Adidas

Збірна Німеччини розпочне свій шлях на Євро-2024 у групі A. Серед суперників німців, зокрема національні команди Шотландії, Угорщини та Швейцарії.

Турнір у ФРН відбуватиметься з 14 червня до 14 липня.

Довідка. Нацистська символіка – це символи, які використовувала Націонал-соціалістична німецька робітнича партія, а також символіка, яку використовують неонацисти.

Основним символом став Hakenkreuz (літер. гако-хрест) – свастика, яку також зображали на прапорах, включаючи державний прапор нацистської Німеччини.

Серед інших символів, що використовувалися нацистами, були:

  • Орел зі свастикою – офіційний герб нацистської Німеччини.
  • “Блискавки” СС (Runic SS, дві руни Совіло).
  • Різні руни та руноподібні символи, наприклад Одал, Вольфсангель.
  • Чорна уніформа та відзнаки СС.
  • Коричневі сорочки штурмових загонів.
  • “Мертва голова” – відзнака однойменного підрозділу СС з охорони концтаборів, емблема сформованої з цього підрозділу однойменної танкової дивізії, а також персональний нагородний знак у вигляді кільця.
  • Особистий штандарт Адольфа Гітлера.

У Німеччині символіка НСНРП, а також інших заборонених та антиконституційних організацій заборонена до поширення кримінальним кодексом. До забороненої символіки належать прапори, значки, окремі предмети уніформи, форми вітання тощо.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…