Кабмін схвалив законопроєкт про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Фото: Міненерго

Джерело: Міненерго

Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт “Про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електричної станції”.

Наступний етап – його розгляд та схвалення Верховною Радою України.

Законопроєктом визначаються місця розміщення енергоблоків, кількість реакторів, їх типи і загальні характеристики, а також загальні вимоги до проєктування та будівництва.

“Атомна генерація на сьогодні виробляє більш ніж половину електроенергії в Україні. Будівництво ще двох енергоблоків на майданчику Хмельницької АЕС посилить енергетичну безпеку й незалежність України та матиме позитивні наслідки для економіки країни в цілому”, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Будівництво двох атомних енергоблоків збільшить виробництво електроенергії на 16 226 млн кВт*год/рік, а відпуск – на 15 415 млн кВт*год/рік.

Реалізація проєкту здійснюватиметься виключно за рахунок коштів АТ “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” із залученням кредитних можливостей, без використання коштів з державного бюджету України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.