Уряд додатково виділив 5,6 млрд грн на зведення фортифікацій

Джерело: Денис Шмигаль/Telegram

Сьогодні, 2 квітня, Кабінет міністрів України виділив додаткові 5,6 млрд грн на зміцнення оборонних рубежів.

З них 1,1 млрд грн – для зведення фортифікацій у Донецькій області, понад 1 млрд грн – для Запорізької області, 1,5 млрд грн – для Сумщини та 300 і 400 млн грн для Миколаївщини та Херсонщини відповідно.

Зазначимо, що на зведення надійних фортифікацій цього року уряд раніше виділив 20 млрд грн.

Прем’єр-міністр наголосив на важливості безпеки людей, особливо дітей. Зокрема ідеться про побудову надійних укриттів у закладах освіти.

За словами очільника уряду, вже облаштовано в школах 235 таких укриттів за кошти, спрямовані громадам в межах державної субвенції.

“Цьогоріч виділяємо ще 2,5 млрд грн. Таким чином плануємо створити безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тис. учнів”, – зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, 1 млрд грн уряд передбачив на облаштування укриттів у лікарнях. Як підкреслив прем’єр-міністр, мета держави – гарантувати доступність, безпечність та ефективність медичних послуг для усіх українців.

“У цьому нам допомагають партнери. Від Японії через Світовий банк Україна отримала 70 млн доларів у межах проєкту HEAL Ukraine. Це кошти на відшкодування видатків за програмою медичних гарантій. Вдячні японським друзям за лідерство в підтримці України”, – додав прем’єр-міністр.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.