На Донеччині сапери ДСНС знешкодили російську авіабомбу ФАБ-500

Джерело: пресслужба ДСНС

2 квітня сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій України у встановленому порядку знешкодили на Донеччині ворожу авіабомбу ФАБ-500.

Зауважується, що на небезпечну знахідку натрапив аграрій на території сільськогосподарського угіддя.

Прибувши на місце, сапери ідентифікували боєприпас як нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіаційну бомбу (ФАБ -500). Вибухонебезпечний предмет знешкодили у встановленому порядку.

У ДСНС нагадали про алгоритм дій у разі натрапляння на підозрілий предмет чи боєприпас:

  • ні в якому разі не підходьте та не чіпайте його
  • повідомте про знахідку за номером 101.

Раніше на Вінниччині піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України знищили бойову частину ракети Х-101.

Також на Сумщині вибухотехніки поліції знищили 500-кілограмову авіабомбу росіян з універсальним модулем планерування і корекції.

Виявлена авіабомба впала в одному з сіл Охтирського району, неподалік від кордону. Після влучання в будинок, вона пробила дах, стіни, проорала двір та зупинилася поряд із господарською будівлею. На щастя, не вибухнула.

Зауважимо, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні кількість піротехніків ДСНС зросла втричі – з 600 до 1 700 осіб. У МВС зазначили, що, з огляду на рівень замінування України, кількість піротехніків збільшуватиметься і надалі.

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 464 тисячі вибухонебезпечних предметів, в тому числі 3 145 авіаційних бомб. Робота зі знешкодження вибухонебезпечних предметів продовжується і в зимовий період, однак може дещо обмежуватися залежно від погодних умов.

Основними районами виконання піротехнічних робіт є Донеччина, Миколаївщина, Харківська область, Херсонська область. Крім того, роботи також проводяться і на Сумщині, Чернігівщині та Київщині.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.