«Євросолідарність» зареєструвала законопроєкт про термін звільнення з військової служби

Джерело: “ЄС”

Депутати “Європейської Солідарності” зареєстрували законопроєкт про встановлення чітких термінів звільнення з військової служби.

“Враховуючи, що із законопроєкту про мобілізацію зникла норма, яка була в першому варіанті проєкту про 36 місяців служби і звільнення за рішенням Ставки, ми відстоюємо право тих, хто з першого дня війни – на фронті. Посилення мобілізації тільки через примус, без мотивації, вважаємо помилковою політикою влади”, – прокоментувала народна депутатка Софія Федина.

Фото: “ЄС”

Фото: “ЄС”

Фото: “ЄС”

Раніше п’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді закликав повернути норми про демобілізацію та грошові доплати військовим на фронті.

Порошенко обурився, що усі домовленості, яких було досягнуто під час підготовки до другого читання законопроєкту про мобілізацію, в останній момент скасували і “фактично обдурили військових”.

Як відомо, на початку тижня в РНБО відбулася нарада лідерів парламентських фракцій та військового керівництва, де були узгоджені відповідні позиції щодо мобілізації.

“Ми пропонуємо закон, де міститься одна норма – демобілізація через 36 місяців і 18 місяців перебування на передку. Поставте цей закон перед законопроєктом про мобілізацію в другому читанні. І тоді наша фракція проголосує за цей закон. В іншому випадку ми вимагаємо направити його на повторне друге читання, врахувати все, про що ми домовилися, захистити армію”, – наголосив Порошенко.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.