Сили ППО знищили дві російські ракети Х-59 над Одещиною

Джерело: Повітряне командування “Південь”

Вдень 14 квітня російські війська атакували Одещину двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Сили ППО знищили ворожі цілі.

Воїнами зенітної ракетної Одеської бригади обидві цілі було знищено над акваторією Чорного моря, — поінформували у повідомленні.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення росіян українська ППО збила понад дві тисячі крилатих та балістичних ворожих ракет. В оборонному відомстві наголосили, що це результат роботи українських сил і тисячі врятованих життів.

Це результат титанічної праці українських сил ППО. Сучасні системи протиповітряної оборони, надані нашими партнерами, врятували тисячі життів, — пояснили у Міноборони.

Водночас у відомстві додали, що Україна потребує більше систем ППО задля захисту від російських атак. Наразі цивільна інфраструктура залишається основною ціллю російських ударів.

Нарізі Україна зіштовхується з критичною нестачею боєприпасів. Без допомоги союзників, вже до кінця місяця у країни можуть скінчитися запаси ракет систем ППО для захисту своїх міст.

Згідно з українськими джерелами, запаси ракет для захисту таких міст, як Одеса, де через російський обстріл 15 березня загинула 21 особа, швидко скорочуються.

Це означає, що замість того, щоб намагатися збити чотири з п’яти російських ракет, як це відбувається зараз, Україні скоро доведеться розподілити свої системи ППО на збиття лише однієї з п’яти. Це матиме “значний вплив на міські центри України”, цитує Washington Post слова двох українських посадовців.

Довідка. Х-59 Овод – радянська дозвукова ракета, створена у 1970-х роках, що мала вирішити завдання знищення цілей, які були захищені зенітними ракетними комплексами середньої та більшої дальності.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…