Через санкції в березні імпорт китайського вугілля з Росії знизився на 21%, – Reuters

Джерело: Reuters

Згідно з даними митниці, поставки вугілля з Росії до Китаю в березні знизились на 21% (6,92 мільйона метричних тонн) через санкції та імпортні тарифи.

У виданні зазначають, що поставки російського вугілля до Китаю знизились через нещодавні санкції США і відновлення Китаєм імпортних мит у розмірі 3-6 % цього року,  що змусило експортерів знижувати ціни.

Загальний імпорт вугілля Китаєм у березні залишився на рівні минулого року через надлишок пропозиції та низькі внутрішні ціни, до того ж багато покупців отримували лише імпортне вугілля, яке вони вже придбали за довгостроковими контрактами, повідомили ринкові джерела.

Індонезія, яка продає значну частину вугілля Китаю за річними контрактами на постачання, залишалася переважно найбільшим постачальником до Китаю протягом місяця.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.