Лідер ХДС Мерц заявив про відповідальність Китаю за численні війни по всьому світу

Джерело: DW

Після поїздки канцлера Німеччини Олафа Шольца до Китаю глава опозиційного Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц поклав на уряд у Пекіні часткову відповідальність за численні війни та кризи по всьому світу.

Китай поводиться все більш репресивно всередині країни і все більш агресивно за кордоном. Так, Китайська Народна Республіка стає все більш серйозною загрозою і нашій безпеці, – заявив Мерц.

На думку лідера найбільшої опозиційної партії Німеччини, Китай не зацікавлений у закінченні війни РФ проти України.

Такі країни, як Північна Корея, підтримуються Китаєм, як і агресивна війна Росії проти України, – наголосив Мерц.

Він зазначив, що хоча Китай, ймовірно, мав певний стримуючий вплив на главу РФ Володимира Путіна, ця країна “навряд чи візьме участь у будь-якій конференції, яку скликатимуть для припинення агресивної війни Росії проти України.

Зауважимо, високопосадовці США 12 квітня, заявили, що Китай підтримує військові зусилля Росії в Україні, допомагаючи Москві нарощувати оборонне виробництво за допомогою великої кількості верстатів, мікроелектроніки, технологій безпілотників і крилатих ракет.

Посадовці на умовах анонімності сказали, що президент США Джо Байден порушив це питання з президентом Китаю Сі Цзіньпіном під час їхньої недавньої телефонної розмови, і що це є темою для обговорення з союзниками США в Європі та в усьому світі.

Один посадовець розповів, що китайські матеріали заповнюють критичні прогалини в російському виробничому циклі оборонного виробництва та допомагають Росії здійснювати “найамбітнішу оборонну експансію з радянських часів і у швидший термін, ніж ми вважали можливим на початку цього конфлікту”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.