Британські розвідники назвали ціль військ РФ на Донецькому напрямку

Джерело: міноборони Великої Британії

У британській розвідці прокоментували заяву міноборони РФ про захоплення Новомихайлівки та проаналізували, який населений пункт може стати наступною ціллю окупантів.

Про окупацію Новомихайлівки російське міноборони повідомило 22 квітня. Новомихайлівка розташована на південь від Мар’їнки та на північному сході від Вугледара.

Новомихайлівка має мінімальне стратегічне значення, однак населений пункт розташований у напрямку інших містечок по обидві сторони ріки Сухі Яли на півдні від Донецька.

За даними, війська РФ увійшли в Новомихайлівку ще 9 лютого, а сягнути центру міста зуміли 24 березня. Аби захопити селище, ворогу знадобилось 30 000 військових. Щобільше, за шість місяців боротьби на околицях населеного пункту війська РФ втратили 300 одиниць свої техніки.

Від початку вторгнення у селище до його зачистки (загальна дистанція менш як 5 км) росіянам знадобилось 73 доби та низка оперативних резервів.

“Це демонструє повільний, але поступовий прогрес, якого досягають війська РФ. На цьому напрямку російські військові, наймовірніше, намагатимуться рухатись у бік Костянтинівки, що за 2 км від Новомихайлівки”, – вважають розвідники.

Розвідники додали, що якщо окупанти продовжать рухатися на північ від Вугледара, то, врешті-решт, вони обійдуть оборонні позиції ЗСУ, де. свого часу, зазнали високих втрат.

Цього дня набуває чинності новий закон про мобілізацію. Положення документа змінюють правила оповіщення, військового обліку, призову, а також деяких аспектів військової служби та гарантій військовослужбовцям.

Сьогодні, 18 травня, відзначають 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу із Криму.

Протягом доби російські армійці обстріляли Херсонську область, внаслідок чого п’ятеро осіб зазнали поранень.

Під час атаки “шахедів” вночі 18 травня пошкоджень зазнала енергетична інфраструктура Полтавської області.

Фахівці ISW припускають, що російські війська можуть зумисне розтягувати українські сили уздовж північного кордону, аби мати змогу атакувати на східній ділянці фронту.