Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні

Джерело: засідання Верхньої палати Конгресу США

Сенат США більшістю голосів підтримав виділення Україні допомоги на суму майже 61 млрд доларів.

Підтримали проєкт закону 79 сенаторів, 18 проголосувати проти. Окрім цього, Сенат також підтримав допомогу Ізраїлю і Тайваню.

Тепер, коли документ підтримали Палата представників та Сенат, законопроєкт відправлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Байден вже зреагував на голосування Сенату наголосивши, що підпише документ одразу, як тільки він опиниться на його столі, аби негайно розпочати постачання озброєння Україні вже цього тижня.

“Потреба нагальна: для України, яка стикається з невпинними бомбардуваннями з боку Росії; для Ізраїлю, який щойно зіткнувся з безпрецедентними атаками з боку Ірану; для біженців і тих, хто постраждав від конфліктів і стихійних лих у всьому світі, зокрема в Газі, Судані та Гаїті; і для наших партнерів, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні”, – наголосив Байден.

Він подякував сенатором, які підтримали законопроєкти зазначивши, що тим самим США роблять світ безпечнішим та підтримують “своїх друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС і тиранів, таких як Путін”.

3 липня Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони. Зокрема мовиться про 2,2 млрд доларів для закупівлі ракет для ППО і 150 млн доларів військової допомоги.

У міністерстві оборони України в середу, 3 липня, повідомили, що США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що припинення вогню могло б прискорити переговори з Росією.