У Вовчанську авто з цивільними потрапило під обстріл РФ: загинуло двоє осіб

Джерело: Офіс генпрокурора

У Вовчанську Харківської області автомобіль з цивільними мешканцями потрапив під обстріл росіян, внаслідок чого загинуло двоє осіб.

За даними слідства, 16 травня чотири мирних мешканці намагались на авто виїхати з міста Вовчанськ, що на Харківщині.

Дорогою містом вони потрапили під російський обстріл. 70-річний водій автівки та 83-річна пасажирка загинули на місці. Дружина водія та ще один пасажир зазнали поранень.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Зазначимо, що за даними правоохоронців, російські окупанти взяли у полон близько 40 мирних жителів Вовчанська, якими прикриваються як живим щитом.

За словами начальника Слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова, у полоні росіян від 35 до 40 українців, яких ворог зігнав до одного підвалу поруч з місцем, де росіяни облаштували командний штаб.

“Цих людей росіяни допитують, і ті, хто проводять допити, називають себе працівниками ФСБ”, – розповів він.

Він додав, що у полоні ворога опинились ті, хто до останнього відмовлявся від евакуації з міста.

Зауважимо, що напередодні глава МВС України Ігор Клименко повідомив, що окупанти беруть у полон жителів Вовчанська, а одного чоловіка, який відмовився виконувати накази ворога, розстріляли.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…