Астронавт Скотт Келлі та режисер Даг Лайман приїхали до Києва

Джерело: Unired24

Сьогодні, 23 травня, до столиці України прибули амбасадор фандрейзингової платформи Unired24 астронавт Скотт Келлі й режисер Даг Лайман.

“Наш амбасадор, астронавт Скотт Келлі разом із режисером стрічок “Ідентифікація Борна” і “Містер та місіс Сміт” Дагом Лайманом прибули ранковим потягом”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Скотт Келлі став амбасадором Unired24.

Фото: United24

Скотт Келлі також поділився новиною про свій візит на особистій сторінці в соцмережі Х.

“Радий повернутися до Києва, щоб обговорити подальшу підтримку України проти незаконного вторгнення Росії та її військових злочинів. Підтримка України має вирішальне значення для захисту демократії, прав людини та міжнародного права. Боротьба України символізує боротьбу проти тиранії та агресії. Постійна підтримка забезпечує стабільність, мир і справедливість у Європі та за її межами”, – написав він.

Норвегія оголосила про продовження програми допомоги Україні на три роки, збільшивши загальний обсяг фінансування до 135 мільярдів норвезьких крон, про що повідомив уряд країни в п’ятницю, 20 вересня.

У п’ятницю, 20 вересня, Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого сторони зокрема обговорили захист енергетики взимку та власне виробництво озброєння.

На фронті під час виконання бойового завдання в Донецькій області загинула 47-річна важкоатлетка, бойова медикиня та стрільчиня Ніна Пашкевич. 

У п’ятницю, 20 вересня, Росія висунула чотирьом своїм солдатам звинувачення у катуванні та вбивстві громадянина США, який жив у Донецьку. 

Цього тижня на голландській військовій базі НАТО завершилились масштабні 11-денні навчання з боротьби з безпілотниками, у яких Україна вперше взяла участь.