Понад дві тисячі дітей вважаються зниклими безвісти внаслідок повномасштабної війни

Джерело: Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець/Telegram

Станом на сьогодні 2 021 дитина вважається зниклою безвісти внаслідок повномасштабної війни Росії проти України.

“Зникнення дитини – це трагедія не тільки для батьків, а й для всієї країни. Сьогодні відзначається Міжнародний день зниклих безвісти дітей. Цей день має на меті привернути увагу суспільства до цієї проблематики та до правил, які допоможуть запобігти зникненню дітей”, – сказав омбудсман.

А також зауважив, що з початком повномасштабної війни ця проблема стала ще боліснішою: незаконні депортації, викрадення дітей росіянами, хаос, що коїться на тимчасово окупованих територіях. За словами омбудсмана, все це тільки посилює проблему та збільшує кількість зниклих безвісти дітей.

“На сьогодні 2 021 дитина вважається зниклою внаслідок війни Росії проти України”, – резюмував Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…