Росія щомісяця втрачає 24 тисячі солдатів на фронті в Україні, — Шольц

Джерело: n-tv

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що РФ у повномасштабній війні проти України, за місяць втрачає 24 тисячі своїх військових.

Є цифри, які свідчать про 24 тисячі загиблих або важко поранених російських солдатів на місяць, — зазначив Шольц.

Як зауважив канцлер ФРН, такі втрати російської армії, як і загибель багатьох українських солдатів і мирних жителів, — результат “імперіалістичної манії величі” Володимира Путіна. Глава РФ порушив принцип непорушності кордонів, який десятиліттями діяв у Європі.

Зауважимо, в Україні триває 824-та доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 502 тисячі осіб.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що від початку цього року на Таврійському напрямку російські окупанти втратили 212 танків.

Відповідно до даних аналітиків UA War Infographics, у 2023 році військовослужбовці Збройних сил України вполювали 45 російських бойових літаків.

Раніше в британській розвідці повідомили про середньодобову кількість втрат армії РФ у живій силі у квітні та спрогнозували подальше зростання втрат.

У британській розвідці зазначали, що з початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили значну кількість техніки, але зберігають здатність відновлювати втрати і продовжувати війну.

За даними аналітиків, з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили в Україні приблизно 2600 танків і 4900 інших бойових броньованих машин (ББМ). У 2023 році загарбники могли втратити на 40% менше техніки, ніж у 2022-му.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.