Північнокорейський супутник-розвідник вибухнув в повітрі через невдачу запуску

Джерело: The Guardian

Остання спроба Північної Кореї вивести на орбіту супутник-розвідник закінчилася вибухом у повітрі.

Супутник “вибухнув у повітрі під час першого етапу польоту і не зміг запуститися”, — йдеться в заяві Національного управління аерокосмічних технологій.

“Згідно з експертним оглядом, причиною аварії стала експлуатаційна ненадійність нещодавно розробленого рідкого кисню та масляного двигуна”, – йдеться в заяві.

Збройні сили Південної Кореї заявили, що виявили запуск, але супутник, “імовірно, вибухнув у повітрі”.

“Південнокорейські та американські розвідувальні органи детально аналізують це в тісній співпраці”, – заявив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Виведення супутника-розвідника на орбіту протягом тривалого часу було пріоритетом для лідера КНДР Кім Чен Ина, і він заявив про успіх у листопаді після двох невдалих спроб минулого року. 

Північна Корея стверджує, що супутник Malligyong-1, який вона вивела на орбіту в листопаді, успішно функціонує, але розвідка Південної Кореї відкинула цю заяву.

Південна Корея стверджує, що Кім Чен Ин отримав технічну допомогу Росії для цього запуску в обмін на відправлення контейнерів зі зброєю.

Експерти кажуть, що супутники-розвідники можуть покращити можливості Північної Кореї зі збору даних, зокрема щодо інформації про військові дії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.

Президент Словаччини Петер Пеллегріні повідомив, що його країна збільшить постачання електроенергії в Україну вже восени у межах допомоги на тлі безперервних російських обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.