Mondelez відремонтувала пошкоджену війною фабрику й відновила виробництво Oreo в Україні

Джерело: CNN 

Виробник харчових продуктів Mondelez відновив виробництво печива Oreo в Україні після того, як їх завод у Тростянці Сумської області був сильно пошкоджений внаслідок російської агресії.

Відповідно до заяви компанії, завод Mondelez повністю реконструювали.

У компанії повідомили, що продукція, вироблена на Тростянецькому заводі в Україні, не тільки продається на внутрішньому українському ринку, експортується в такі країни Євразії, як Грузія та Казахстан. Однак наголосили, що до Росії з українського заводу продукцію не експортують.

Mondelez також має три фабрики в Росії і продає там свою продукцію, попри бойкоти та заклики вийти з ринку РФ.

Mondelez заявила, що до кінця 2023 року зробить свій бізнес у Росії “самостійним” із самодостатнім ланцюжком постачання. На початку цього року вона призначила нове керівництво в Європі, включаючи Росію.

Понад 30% акціонерів Mondelez минулого тижня підтримали резолюцію, яка закликає компанію провести незалежне дослідження ризиків продовження ведення бізнесу в Росії, згідно з заявою компанії.

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом дня, 5 липня, російські війська здійснили 18 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. 

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 5 липня, провів телефонну розмову з новообраним прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

У п’ятницю новообраний прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив склад уряду.