Уряд Польщі має намір витратити 760 мільйонів доларів на посилення кібербезпеки

Джерело: Bloomberg

Польській уряд оголосив про наміри витратити 3 млрд злотих (760 млн доларів) для посилення заходів кібербезпеки після атак. Варшава називає РФ відповідальною за них.

Польща бажає підвищити свою здатність реагувати на загрози, пов’язані з тим, що вона називає підтримуваним Росією саботажем.  Це включає ймовірну атаку минулого тижня на головну державну новинну стрічку країни.

“Правляча коаліція зробила безпеку і ризик російського втручання пріоритетом своєї передвиборчої кампанії на виборах до Європейського парламенту, що відбудуться цими вихідними”, – йдеться в повідомленні.

Міністр цифровізації Кшиштоф Гавковський заявив, що уряд вжив заходів для покращення кібербезпеки перед голосуванням. За його словами, вже було зірвано скоординовану атаку на критичну інфраструктуру 3 червня.

“Сьогодні Польща вже не перебуває в холодній, а в деяких елементах теплій кібервійні з Росією”, – сказав Гавковський.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.