Найближчим часом Зеленський двічі зустрінеться з Байденом

Джерело: радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван

Президенти США та України – Джо Байден та Володимир Зеленський – найближчим часом зустрінуться двічі.

Перша зустріч президентів очікується вже завтра, 6 червня, у Франції, яку Зеленський та Байден відвідають для участі у заходах присвячених 80-й річниці висадки союзників у Нормандії. За словами Саллівана, у межах заходу Байден “матиме можливість поспілкуватись з президентом Зеленським”.

“Він зустрінеться з ним, щоб поговорити про те стан справ в Україні та про те, як ми можемо продовжувати та збільшувати нашу підтримку України”, – сказав радник.

Друга зустріч президентів запланована вже у межах саміту G7 в Італії, який триватиме з 13 по 15 червня. На саміті лідери Великої сімки, зокрема, обговорюватимуть можливість використання заморожених активів РФ для допомоги Україні.

“Відтак, протягом трохи понад тижня у президента будуть дві предметні розмови з президентом Зеленським”, – наголосив Салліван.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.