Померла зірка серіалу «Санта-Барбара» Дженіс Пейдж

Джерело: Metro

2 червня померла американська акторка Дженіс Пейдж, відома ролями в серіалі “Санта-Барбара”, фільмах “Шовкові панчохи”, “Гра в піжами” та інших кінороботах.

Як розповіли у виданні, жінці через три місяці мало б виповнитися 102 роки. Зазначається, що Дженіс померла природною смертю у своєму будинку в Лос-Анджелесі.

У дитинстві акторка знімалася в аматорських шоу. Її вперше помітили після виступу для військовослужбовців у голлівудській їдальні в 1940-х роках.

Згодом вона підписала контракт з Warner Brothers та почала зніматися у кінофільмах. Дебютною роботою акторки стала стрічка “Красуня-купальниця” 1944 року. Через два роки Дженіс отримала свою першу головну роль у кіно.

Визнання акторці принесла роль у серіалі “Санта-Барбара”. Вона знялася в низці картин, серед яких – “Гра в піжами”, “Доріс Дей, будь ласка, не їжте ромашки”, “Шовкові панчохи”, “Коломбо” та інші.

У 1951 році вона пішла з кіноіндустрії, щоб зайнятися театром. У 1955 – 1956 роках акторка знялася у власному телевізійному ситкомі “It’s Always Jan”, де зіграла овдовілу співачку нічного клубу, яка намагається піклуватися про свою маленьку дочку.

У свої 80 років Дженіс завершила акторську кар’єру. Останнім часом вона рідко з’являлася на публіці.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.