У Південній Кореї хочуть віддавати дівчаток у школу раніше, щоб підвищити народжуваність

Джерело: The Guardian

Урядовий аналітичний центр Південної Кореї пропонує, аби дівчатка йшли на навчання до школи на рік раніше за хлопчиків. На думку аналітиків, це підвищить рівень народжуваності в країні.

У звіті аналітиків вказано, що створення такої різниці у віці між дівчатками та хлопчиками у школі зробить їх привабливішими одне для одного у віці, коли можна створювати сім’ю.

Це твердження ґрунтується на ідеї про те, що чоловіків приваблюють молодші жінки, оскільки чоловіки дорослішають повільніше. Водночас жінки, теоретично, хочуть вийти заміж за старшого чоловіка.

“Враховуючи, що рівень розвитку чоловіків повільніший, ніж у жінок, якщо жінки підуть до школи на рік раніше, це потенційно може сприяти тому, що чоловіки та жінки вважатимуть одне одного привабливішими, коли вони досягнуть віку одруження”, – сказано у звіті.

Однак така пропозиція зазнала критики. До прикладу, Шін Гьонг-а, професор соціології в Університеті Галлім, сказав корейській газеті JoongAng Daily, що звіт, який опублікували без будь-якої перевірки державні інститути – просто смішний.

Розкритикував пропозицію і лідер південнокорейської опозиційної партії Лі Дже Мен. Він назвав її “абсурдною”.

У мережі також розкритикували звіт аналітичного центру.

“Вони дійсно розглядають людей, дітей, як репродуктивні механізми? Це гидко”, – написав один з користувачів.

Ще один зауважив, що ця пропозиція “гіршв, аніж заклик не народжувати дітей”.

Дехто нарікав, що для цього звіту були використані кошти платників податків.

“Замість цього їм варто запропонувати політику зі створення належного середовища для виховання дітей”.

Аналітики на критику відповіли, що звіт містить думки окремих фахівців та не відображає офіційні погляди уряду на розв’язання проблеми низької народжуваності.

Рівень народжуваності у Південній Кореї – 0,72 дитини на жінку. Це найнижчий у світі показник. Низька народжуваність є наслідком високих фінансових витрат на виховання та освіту дітей, відсутності доступного житла та сподівання, що жінки обиратимуть сім’ю замість роботи.

Минулого місяця столичний уряд Сеула заявив, що запропонує до 1 мільйона вон (775 фунтів стерлінгів) парам, які скасували процедуру стерилізації. Тим часом національний уряд, як повідомляється, розглядає можливість підвищення одноразових фінансових стимулів для народження дітей до 77 000 фунтів стерлінгів.

Цього літа 100 філіппінських домашніх помічниць і няньок прибудуть до Південної Кореї в межах пілотної програми, спрямованої на полегшення тиску на працюючих жінок, які бояться, що їм доведеться залишити роботу, якщо у них будуть діти.

  • Рівень народжуваності у Японії, який стрімко знижувався протягом останніх років, досяг ще одного рекордно низького рівня. Влада країни, намагаючись подолати демографічну кризу, запустила власний застосунок для знайомств.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.