«Невизначеність» щодо членства України в НАТО є мотивацією для Росії «продовжувати терор» – Зеленський

Повідомляє Зеленський в Telegram

Президент України Володимир Зеленський прокоментував сигнали саміту НАТО щодо вступу України у Північноатлантичний альянс.

“Ми цінуємо наших союзників. Ми цінуємо нашу спільну безпеку. І ми завжди цінуємо відкриту розмову. Україна буде представлена у Вільнюсі, на саміті НАТО. Бо це – повага. Але Україна теж заслуговує на повагу”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що Україна отримала сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І ці формулювання – лише про запрошення, а не про членство України.

“Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про «умови» навіть для запрошення України”, – повідомив президент.

Зеленський додав, що такі дії схожі на те, що Україну не готові “ані запросити в НАТО, ані зробити її членом Альянсу”.

“А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор”.

Президенти США Джо Байден та Володимир Зеленський зустрінуться 12 липня у Вільнюсі, де проходить саміт НАТО. Зеленський анонсував, що обговорить на зустрічі дії саміту і назвав такі рішення “слабкістю”.

“Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорю це на саміті”.

Станом на 16:00 в суботу, 6 липня, на фронті відбулося 83 бойові зіткнення. Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках. 

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

Міністерство оборони повернуло Збройним силам України тисячі одиниць техніки. У відомстві зазначили, що “активно працюють над забезпеченням ЗСУ необхідними ресурсами”.

Окупація – термін, який став зрозумілішим для значної кількості українців у 2022 році. Вона може…

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.