Вчені з’ясували як час, коли люди засинають, може вплинути на психічні захворювання

Джерело: Psychiatry Research

Нове дослідження свідчить, що якщо пізно засинати, то це може завдати шкоди вашому психічному здоров’ю.

Дослідники порівняли бажаний час сну, відомий як хронотип, із фактичною поведінкою сну майже 74 000 дорослих жителів Великої Британії.

Серед учасників 19 065 — ранковий тип, 6 844 — вечірній, а 47 979 — десь посередині.

Дослідники встановили, що ті, хто регулярно лягав спати після 1 години ночі, частіше відчували розлади психічного здоров’я, такі як депресія та тривога, ніж ті, хто лягав спати до 1 години ночі.

Відтак сови, які лягали спати після першої години ночі, найімовірніше мали негативний вплив на психічне здоров’я. Люди, які лягали спати до першої ночі, мали найменшу кількість діагнозів психічного здоров’я.

Доцент професора на факультеті психіатрії Піттсбурзького університету Метью Лерер сказав, що для нашого тіла важливо отримувати сильні сигнали про те, що зараз день, які можуть надходити у вигляді ранкового сонця. Якщо ви не отримуєте ці сигнали або отримуєте змішані сигнали, це може спричинити проблеми з вашою біологією, що також може вплинути на ваш мозок.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із заступником голови Меджлісу Наріманом Джелялом, якого напередодні звільнили з російського полону.

Студентка Українського Католицького Університету Юлія Лисак отримала стипендію Фонду Порошенка імені Героя України Тараса “Хамера” Бобанича. Річну стипендію ініціювали батьки Тараса Бобанича та керівництво УКУ, а Фонд Порошенка підтримав цю ідею.

В різні періоди російсько-української війни в медійному просторі з’являються теми, які звертають увагу на проблеми…

Міністерство оборони Білорусі заявляє, що Україна стягує війська до кордону, мінує території та будує загородження. Кажуть ситуація “непроста”, але “провокацій” поки що немає.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що російські окупанти продовжують викрадати тварин з”Асканії-Нової” і вивозити їх до Росії та окупованого Криму.