США накрила аномальна спека

Джерело: Національна метеорологічна служба США

У Сполучених Штатах протягом тижня утримується аномально висока температура повітря.

За даними служби, “інтенсивна хвиля спеки” накрила територію від Середнього Заходу до Атлантики, де очікуються рекордно високі температури.

CBS News пише, що від високих температур постраждали мільйони мешканців по всій країні.

Зафіксовано кілька випадків смерті, спровокованих спекою. Десятки тисяч споживачів у Детройті (штат Мічиган) відрізані від електропостачання через ураган, але ремонтні роботи уповільнюються через високу температуру.

За даними The New York Times, у суботу, 22 червня, було побито кілька температурних рекордів.

Зокрема у Балтіморі температура сягнула 39 градусів, побивши попередній рекорд 1988 року. У Даллесі, штат Вірджинія, зафіксовано 38-градусну спеку, що вище на один градус, ніж у 1988-му.

У багатьох регіонах температура повітря утримується на рівні 32–38 градусів.

При цьому в кількох штатах пройшли сильні зливи, що призвели до паводків, руйнації будівель та доріг.

У штаті Нью-Мексико місцева влада наказала провести обов’язкову евакуацію жителів з деяких населених пунктів та створити тимчасові притулки для переміщених мешканців.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.