За тиждень Сили оборони ліквідували понад вісім тисяч росіян – Павлюк

Джерело: Олександр Павлюк/Telegram

23 червня командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив про втрати російської армії за тиждень. Зокрема українські оборонці ліквідували 8050 росіян та знищили 1042 одиниці озброєння та військової техніки.

Так, за тиждень з 16 по 23 червня 2024 року втрати противника становили близько 8050 осіб особового складу.

Суттєвих втрат зазнали озброєння/військова техніка російських військ:

  • 63 танки
  • 129 бойових броньованих машин
  • 282 артилерійські системи
  • 4 РСЗВ
  • 10 установок ППО
  • 281 одиниця автотехніки
  • 52 одиниці спецтехніки

Окрім цього, наші захисники знищили 25 ракет та 196 БпЛА.

В Україні триває 851-ша доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 534 тисячі осіб.

У Генштабі уточнили, що загальна цифра втрат противника у БпЛА оперативно тактичного рівня подана з врахуванням уточнення за попередній період, втрати за попередню добу подаються у звичайному режимі.

Відповідно до даних аналітиків UA War Infographics, у 2023 році військовослужбовці Збройних сил України вполювали 45 російських бойових літаків.

Раніше в британській розвідці повідомили про середньодобову кількість втрат армії РФ у живій силі у квітні та спрогнозували подальше зростання втрат.

У британській розвідці зазначали, що з початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили значну кількість техніки, але зберігають здатність відновлювати втрати і продовжувати війну.

За даними аналітиків, з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили в Україні приблизно 2600 танків і 4900 інших бойових броньованих машин (ББМ). У 2023 році загарбники могли втратити на 40% менше техніки, ніж у 2022-му.

За останні п’ять місяців рейтинги влади впали. Під час опитування Центру Разумкова, проведеного 6-12 червня, майже половина (47,4%) респондентів вказали, що події в Україні йдуть у неправильному напрямку, тоді як меншість (32,9) вважає, що все йде за планом.

Надвечір 30 червня російські війська завдали удару по центру Харкова. Внаслідок влучання у цивільне підприємство повідомляють про загиблого, також постраждало восьмеро осіб, серед яких немовля. 

Федеральний уряд пропонує винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів за допомогу в пошуку Аміна Тимовича Стігала. 22-річного хлопця звинувачують у зламі “Дії”.

Росія боїться відкритої війни проти Заходу, тому активно веде гібридну кампанію – численні підпали, кібератаки, замахи і вбивства. Експерти стверджують, що це тільки початок.

Український співак і фронтмен гурту-учасника Національного відбору на Євробачення-2022 “Our Atlantic” Віктор Байда вступив до лав ЗСУ. Зараз артист готується до військових навчань.