Першу виготовлену в Україні машину для розмінування передали саперам

Джерело: Міністерство економіки України

Сапери отримали першу машину для розмінування MV-10, виготовлену в Україні. Загалом українські спеціалісти можуть збирати до 60 таких машин на рік.

Компанія “А3Tech-Україна” з Хмельниччини отримала сертифікат відповідності для хорватської важкої машини для розмінування MV-10. Військові вже отримали перший екземпляр. Наразі “А3Tech-Україна” має замовлення на виготовлення восьми таких машин.

Компанія виробляє до 40% компонентів MV-10 і планує до кінця року збільшити цей показник до 100%. Крім того, до проєкту з виготовлення цих машин залучено ще два українських підприємства, які виготовляють частини комплектуючих для машин і тралів для їхнього перевезення.

Наразі “A3Tech-Україна” здатна щорічно виробляти до 60 машин MV-10.

Україна налічує 17 таких машин. Їх активно використовують у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Станом на кінець травня, MV-10 вже допомогли очистити 850 гектарів землі та ліквідувати понад 4 500 мін, касетних боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Довідка: DOK-ING MV-10 є важкою машиною для розмінування, обладнаною двома робочими комплектами: ланцюговим механізмом та фрезою. Вона здатна витримувати підрив протитанкової міни і призначена для очищення територій від різних типів мін та вибухонебезпечних предметів. MV-10 може очищувати до 3000 м² площі за годину і працювати як на рівнинних поверхнях, так і на схилах.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.