На Покровському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 41 – Генштаб

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку протягом дня українські захисники успішно зупинили 12 спроб противника покращити своє становище в районі Вовчанська. Російські загарбники зазнали втрат і відійшли.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загалом кількість бойових зіткнень збільшилась до 13. Ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Греківки,  Невського та Торського. П’ять атак на цей час відбили. Тривають бої. Ситуація під контролем українських захисників.

Також успіху не мали шість спроб ворога витіснити наших оборонців з позицій в районах Спірного та Виїмки на Сіверському напрямку.

Сім разів агресор безуспішно атакував українських захисників поблизу Калинівки, Григорівки та Часового Яру на Краматорському напрямку. Ще один бій триває в районі Нового. Втрат позицій та територій не допущено. 

На напрямку Горлівка – Торецьк противник за підтримки авіації сім разів атакував позиції ЗСУ. Ще один бій триває поблизу Нью-Йорка. Ситуація під контролем Сил оборони.  

На Покровському напрямку досі гаряче. Від початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 41. Найбільша активність противника зберігається з району Очеретиного. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Сокола, Новоселівки Першої, Прогреса та Уманського. Захисники відбили вже 29 атак агресора, 12 зіткнень ще тривають. 

На Курахівському напрямку ворог здійснив 14 штурмових дій в районах, Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки. Наразі, 11 атак успішно відбито. Напруженою залишається ситуація в районі Красногорівки, де на даний час тривають три боєзіткнення. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів вглиб території України. Ситуація контрольована.

У порівнянні з минулою добою, активність російських окупантів на Времівському напрямку збільшилася майже вдвічі. За сьогодні агресор сім разів штурмував передній край оборони в районах Водяного, Урожайного та Старомайорського.

На Оріхівському напрямку відбулося дві атаки ворога в районах Малої Токмачки та Новоданилівки. 

На Придніпровському напрямку чергові чотири спроби ворога взяти позиції наших воїнів в районі Кринок зазнали невдачі.

На решті напрямків суттєвих змін в ситуації не відбулося.

В Генштабі відзначили ефективну бойову роботу воїнів 55-ї окремої артилерійської бригади “Запорізька Січ”, які майстерно і точно уражають живу силу та військову техніку російських загарбників.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.

Суд призначив черкащанці довічне позбавлення волі за держзраду. Жінка передавала ФСБ РФ дані про військові об’єкти.