Байден заявив, що США роблять «усе можливе» для підтримки України

Джерело: CNN

Сьогодні, 12 липня, президент США Джо Байден перед зустріччю з Володимиром Зеленським у межах саміту НАТО у Вільнюсі заявив, що Штати роблять “усе можливе” для підтримки України під час війни, розв’язаної Росією.

Водночас Байден прокоментував реакцію Зеленського на комюніке НАТО, в якому йдеться, що Україна отримає запрошення до Альянсу, коли союзники погодяться, і умови будуть виконані.

“Ваша стійкість і рішучість стали зразком для всього світу. І я можу тільки уявити, яке це розчарування. Але я обіцяю Вам, що Сполучені Штати роблять усе можливе для підтримки України”, – запевнив Байден.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський 12 липня на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Вільнюсі прокоментував результати саміту.

Зеленський сказав, що визнання НАТО того, що Україні не потрібно дотримуватися Плану дій щодо членства (ПДЧ), є важливим.

Президент повідомив, що отримав позитивні новини щодо нових оборонних пакетів, перебуваючи у Вільнюсі, де зустрівся з лідерами Великої Британії, Німеччини, Франції, Австралії та Нідерландів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.