Розвідники бригади «Рубіж» взяли у полон кілька десятків росіян

Джерело: Міністерство внутрішніх справ України

У результаті успішної військової операції розвідники бригади “Рубіж” взяли в полон кілька десятків військових армії Російської Федерації.

“Більшість з них – мобілізовані, які були приречені загинути, проте обрали життя та склали зброю. Наші бійці надали їм необхідну медичну допомогу”, – йдеться у повідомленні.

В МВС наголосили, що звірства, вбивства цивільних, катування і знущання з беззбройних – шлях Росії.

“Українські бійці – воїни, у яких є честь та гідність, тому вони гуманно поводяться із полоненими ворогами”, – зауважили у відомстві.

Міністерство оборони Росії заявило в п’ятницю, 5 липня, що проводить навчання із застосуванням мобільних ядерних пускових установок “Ярс”.

Студія “Кварталу 95” після новини про те, що український ведучий та актор Руслан Ханумак під час війни виїхав з України до США, “відхрестилася” від нього.

Голова Донецької ОДА Вадим Філашкін в п’ятницю, 5 липня, повідомив що ворог обстріляв село Комар Волноваського району Донецької області, внаслідок чого є загибла та поранені.

YouTube заблокував канали кількох відомих російських співаків і артистів, які висловлювали підтримку війні Росії в Україні.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 5 липня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 84. Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках.