У Міндовкіллі України шукатимуть інвесторів для мережі сміттєобробних заводів

Джерело: пресслужба Міндовкілля

Міндовкілля спільно з ДУ “Офіс із залучення та підтримки інвестицій” шукатимуть зацікавлених інвесторів для пілотних проектів з будівництва сміттєобробних заводів на Київщині, Івано-Франківщині та у Закарпатській області. Підписано відповідний Меморандум про співпрацю.

Сторони зауважили, що спільно працюватимуть над поліпшенням інвестиційного клімату та залученням інвестицій для побудови сміттєпереробних заводів в Україні.

Відтак ДУ “Офіс із залучення та підтримки інвестицій” допомагатиме Міндовкіллю у пошуку зацікавлених інвесторів для пілотних проєктів з будівництва сміттєобробних заводів на Київщині, Івано-Франківщині та у Закарпатській області.

Передбачається, що установа працюватиме з міжнародними компаніями та організаціями, поширюватиме інформацію про наявні проєкти та підбиратиме актуальні пропозиції на запит іноземних інвесторів.

Маємо створити якісну інфраструктуру у сфері захисту довкілля. Звичайно вартість тут чимала. Так за нашими підрахунками, для створення мережі сміттєобробних заводів Україні потрібно понад 4-5 млрд євро. Для виконання Водної рамкової директиви та реалізації всіх запланованих заходів у найближчі шість років – 8 мільярдів євро, – зазначив заступник міністра з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко.

У відомстві запевнили, що інвестори зможуть “на вигідних умовах” профінансувати такі інфраструктурні проєкти, як будівництво заводів, терміналів, нових освітніх об’єктів, рекреаційних зон.

Зауважимо, Концепція енергетичної стійкості Києва зокрема передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів, зауважили у КМДА.

У січні, під час воркшопу, організованого Міндовкіллям спільно з урядом Швеції, стало відомо, що Швеція готова сприяти реалізації реформи управління відходами в Україні.

Раніше ми повідомляли, що в Україні посилять вимоги до експлуатації полігонів та сміттєзвалищ – відтак нові правила мають повністю відповідати європейським стандартам та сприяти підтриманню стану екологічної безпеки. Міндовкілля вже розробило відповідний документ, який встановлюватиме європейські вимоги до полігонів та сміттєзвалищ. Його неодноразово обговорювали з експертами, громадськістю та учасниками ринку.

На саміті у Вашингтоні НАТО планує зміцнити співпрацю з Південною Кореєю, зокрема щодо України.

Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії у суботу, 6 липня.

Улюбленець британців – кіт Ларі може покинути свій дім. В резиденції прем’єра на Даунінг-стріт побоюються через можливу ворожнечу між головним мишоловом Ларрі та кішкою Джо-Джо новообраного прем’єра Кейра Стармера.

Міністерство оборони повернуло Збройним силам України тисячі одиниць техніки. У відомстві зазначили, що “активно працюють над забезпеченням ЗСУ необхідними ресурсами”.

В Одесі фітнес-тренер образив військового і побажав смерті усім українським захисникам. Відео цього інциденту опублікував одеський волонтер і активіст Дем’ян Ганул. Причина конфлікту залишається невідомою.