Норвегія та Велика Британія анонсували допомогу Чорнобильській зоні у понад 5 млн євро

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Представники Норвегії та Великої Британії заявили, що нададуть допомогу Чорнобильській зоні у понад 5 мільйонів євро.

Про це представники двох країни заявили на засіданні Асамблеї вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля, участь у якому брала українська делегація на чолі з першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександром Краснолуцьким.

“Україна дякує представникам кожної країни, яка є вкладником Міжнародного фонду для Чорнобиля РМСЧ, і окремо Норвегії та Великій Британії за підтримку розвитку Зони відчуження та дієву підтримку нашої держави у боротьбі з державою-агресором”, – зазначив Олександр Краснолуцький.

Він також додав, що сторони домовились продовжувати співпрацю задля прискорення підписання Рамкової угоди між Україною та ЄБРР для фінансування заходів з відновлення безпечних умов у Чорнобильській зоні відчуження та об’єктах поводження з радіоактивними відходами в Україні, а також для підтримки довгострокової безпечної експлуатації таких об’єктів.

У засіданні Асамблеї взяли участь представники Єврокомісії, Міжнародного агентства з атомної енергії, Бельгії, Норвегії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Франції та інших країн.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.